- Nowy
Jest to skoncentrowany związek enzymatyczny specjalnie zaprojektowany do hodowli ryb zimnowodnych. Składa się z wielu rodzajów enzymów psychrofilnych o optymalnym zakresie temperatur wody od 5 ° do 30 ° C.
Ponieważ karp nie ma żołądka, ich pożywienie musi być możliwie łatwe w trawieniu. Enzymy są bardzo korzystne dla ryb i pomagają rybom w trawieniu pokarmu, w ten sposób maksymalizując wchłanianie wszystkich składników odżywczych. Znakomicie nadaje się do tego, aby przynęty stały się bardziej otwarte (częściowo wstępnie strawione), w ten sposób uwalniając aminokwasy i uwalniając wszelkiego rodzaju atraktory, które znacznie łatwiej rozproszą się w wodzie. To zwiększy atrakcyjność jakiejkolwiek przynęty lub sprawi, że kulki przynętowe staną się o wiele lepsze. To zdecydowanie przyciągnie ryby do twojej przynęty.
Przygotowanie bio-aktywnej przynęty:
Najlepiej dodać do gotowych (haczykowych) przynęt przez wsypanie proszku do worka/pojemnika z przynętami, dobrze wstrząsnąć i pozostawić w temperaturze pokojowej na 1 - 3 dni (w zależności od użytej przynęty), ewentualnie po dodaniu proszku do przynęty przechowywać w zamrażarce do czasu użycia, ponownie przed użyciem pozostawić na 1 - 3 dni w temperaturze pokojowej. Można również dodać do czystej wody lub dowolnej zalewy czy dipu, aby uczynić go bardzo bioaktywnym. Przynęta stanie się trochę lepka i miękka na zewnątrz, ryby szaleją za nią.
Wygląd: żółto brązowy proszek
Rozpuszczalność: rozpuszczalny w wodzie (90%)
Enzymy nie mogą być podgrzewane w temperaturze przekraczającej około 50 ° C, ponieważ ich aktywne właściwości zostaną trwale zniszczone. Najlepiej przechowywać je w lodówce w temperaturze około -20 ° C, a po rozgrzaniu staną się ponownie aktywne.
Zalecane dozowanie na kg gotowej przynęty: Używaj około 4 - 8 gr, w zależności od użytej przynęty (czas przydatności do spożycia / przynęta do zamrażarki).
Nie ma maksymalnego poziomu dawkowania, korzystniej jest stosować więcej w zimnej wodzie w temperaturze poniżej 13 ° C w okresie zimowym.
Dane techniczne:
Beta-Glucanase 1300 U/gr min
Cellulase 3500 U/gr min
Mesophilic Amylase 375 U/gr min
Acid Protease 1250 U/gr min
Moisture 10% max
Carrier Starch
Waga 250g
- Waga
- 250g